Хъски нахапа 80-годишна жена, бабата се опитала да спаси кокошка

 Хъски нахапа 80-годишна жена, бабата се опитала да спаси кокошка

80-годишна жена от смолянското село Арда е била нахапана от домашното си куче, след като се опитала да спаси една от кокошките си, научи Дарик. Инцидентът е станал миналата седмица в двора на възрастната жена, след което кучето е избягало.

Според хора от селото, при падането, възрастната жена си е счупила и една от ставите си.

“Да, има такъв инцидент”, потвърди кметът на селото Недко Юруков. Според него кучето е от породата хъски и е било вързано в двора. “Кучето е скочило на едно от кокошките, тя се е опитала да я защити и тогава то я захапало”, коментира кметът.

Той обаче нямаше информация, дали счупената става е в следствие на нападението на кучето или в следствие на друг инцидент.

От полицията също знаеха за случая. “При нас има постъпил сигнал за агресивно куче, което е пуснато на свобода и на главна улица в селото. Съответно да не се стигне до някакви произшествия, тъй като се разхожда в близост до училище, полицейските служители са се намесили и са предупредили собственикът на кучето. Работи се по сигнала”, съобщи говорителят на полицията в Смолян Цветелина Черкезова, предаде Дарик.

Според Юруков кучето вече не е в селото. “Първоначално аз правих опити да намеря място в приют за кучето, но в последствие снахата на бабата ми се обади, че са му намерили място и то вече не е в селото”, коментира кметът на смолянското село Арда.

Вирни се горе