Гражданско неподчинение в село Стойките заради лош път

 Гражданско неподчинение в село Стойките заради лош път

Жителите на смолянското село Стойките провеждат гражданско неподчинение заради изключително лошото състояние на пътя в населеното място. Гражданското неподчинение ще се проведе днес и утре. За два часа от 10.00 до 12.00 часа, протестиращите ще спрат движението в единия край на селото, на кръстовището, през което се пътува за Смолян, Пампорово и Девин. Днес се събраха около 100 души на мястото на протеста в родопското село.

Причината за недоволството на местните жители е лошото състояние на пътя в селото, който е осеян със стотици дупки, заради които до момента са внесени три подписки в община Смолян и Областната администрация. Това каза Стефка Каранлъкова – един от организаторите на протестните действия.

„Пътят е много лош от много години, не се предприемат мерки, ходили сме и на среща при областния управител и ни дадоха уверение, че до падане на снега ще се закърпят дупките по асфалта, но все още нищо не се случва”, каза тя и допълни, че гражданското неподчинение е последната мярка, който предприемат.

По–късно днес стана ясно, че още утре започват дейностите по пътя на смолянското село Стойките. Това обяви областният управител инж. Димитър Кръстанов. Рано сутринта ще пристигнат машините, с които ще се работи по проблемния участък.

Вирни се горе