Гражданско движение «ДНЕС» са сериозно разтревожени от влошеното качество на обслужване от страна на мобилните оператори

Гражданско движение «ДНЕС» са сериозно разтревожени от влошеното качество на обслужване от страна на мобилните оператори

Гражданско движение за национално единство и спасение «ДНЕС» и Общество на пострадалите от произвола на монополите изпратиха отворено писмо до Председателя на НС,Министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията,Председателя на Комисията по транспорта,информационните технологии и съобщенията на 41-то Народно събрание и Председателя на Комисията за регулиране на съобщенията,съобщи за Smolyannews.com членът на Координационен съвет на Гражданско движение «ДНЕС» Красимир ЛУКАНОВ. В писмото се казава: Гражданско движение за национално единство и спасение «ДНЕС» и Общество на пострадалите от произвола на монополите (електроснабдяване, водоснабдяване, газоснабдяване, топлофикация) и мобилните оператори (МТел, Глобул и Виваком), са сериозно разтревожени от увеличаващия се брой сигнали на граждани за влошеното качество на обслужване от страна на мобилните оператори в България.

Гражданско движение «ДНЕС» получава стотици сигнали на граждани от цялата страна.

Най-често срещаните проблеми, с които се сблъскват хората, са свързани с начина на: • Прекратяването на договорите с мобилните оператори. • Неясно формулираните условия по договорите. • Тромавата процедура по преносимост на номерата и др.

Ето защо, представяме на Вашето внимание следните граждански искания:

• В случай на предварително прекратаяване на договор с мобилен оператор, неустойката да не надвишава 10% от дължимите такси до края на срока на договора.

• Клаузите по договорите с мобилните оператори да бъдат ясно и разбираемо формулирани за всички категории граждани. • Шрифтовете, използвани за съставянето на договорите и фактурите, да бъдат с размер, отговарящ на стандартен наборен текст. • Да се прилагат стриктно механизмите за бърз и лесен пренос на номерата на един мобилен оператор към друг.

Разчитаме на необходимото внимание към проблемите, повдигнати от гражданите, както и на съдействието Ви за най-бързото им разрешаване."

Вирни се горе