Грандиозен концерт-спектакъл на „101 каба гайди“ в НДК за 15-та си годишнина /СНИМКИ/

Грандиозен концерт-спектакъл на „101 каба гайди“ в НДК за 15-та си годишнина /СНИМКИ/

Пред многобройна публика в пълната зала на НДК „101 каба гайди“ представиха снощи грандиозен концерт-спектакъл по повод 15-та си годишнина. Над 200 гайдари, от 7 до над 70 годишни се качиха на сцената, вдигнаха публиката на крака и пpeдcтaвиха aвтeнтичeн poдoпcĸи фoлĸлop. Поздравителни адреси получиха от Президента на републиката, областният управител на Смолян Недялко Славов и други.

1 лв. от всеки продаден билет за концерта „Гайда до гайда“ ще бъде дарен за благотворителна кауза. „Ние от „101 КАБА ГАЙДИ“ , се включваме безвъзмездно в много каузи, защото вярваме в доброто и искаме да помагаме, не само като радваме с музика си. Затова избрахме каузата “Роди дете с Родопски дух” за Концерта ни. Ще подкрепим Фондация „Мечта за Дете“ , като дарим по 1 лев от всеки продаден билет за концерта “Гайда до гайда” в Зала 1 на НДК“, каза продуцентът на най-големият гайдарски състав Никола Марковски.

Фондация „Мечта за дете“ оказва съдействие на всички двойки, които се борят за решаване на репродуктивните проблеми, като поддържа контакти с медицински специалисти и с други организации в областта на репродуктивното здраве, дава безплатни консултации и набира средства за семействата, които се борят със стерилитета.

Освен това „101 каба гайди“, заедно със Смиляна Захариева – жената са най-мощния глас на планетата и Фондацията, създадоха календар за 2020 година, наречен „Рекордьорите на Родопите“. Приходите от продажбите му също ще бъдат използвани за благотворителна кауза.

Вирни се горе