Голям пожар край Доспат на границата с Гърция

Голям пожар край Доспат на границата с Гърция

Мобилизират екипи от община Доспат ,заради голям пожар в гръцко

Пожар гори на огромна територия в Гърция на самата граница край Доспат,съобщи началникът на ОУ ПБЗН – Смолян комисар Красимир Шотаров.

Пожарът е до самата бразда, а на гръцка територия пожарът е с огромни размери.Спешно са ангажирани екипи на РС ПБЗН – Доспат, РУП Доспат, Гранична полиция – Доспат, ДГС – Доспат и гасачески групи от всички околни населени места – селата Барутин, Чавдар, Бръщен, Црънча.

Гръцките пожарникари полагат усилия да овладеят пожара и правят всичко възможно огънят да не се разпространи и на българска територия,посочи Шотаров. Късно тази вечер ситуацията бе почти овладяна,но и вятърът към момента е в посока съседна Гърция.

Голям пожар гори на територия в Гърция на самата граница край Доспат. Това съобщи за пред журналисти началникът на ОУ ПБЗН – Смолян комисар Красимир Шотаров.

Огнената стихия е до самата бразда, а на гръцка територия пожарът е с огромни размери. В момента са ангажирани РС ПБЗН – Доспат, РУП Доспат, Гранична полиция – Доспат, ДГС – Доспат и гасачески групи от всички околни населени места – селата Барутин, Чавдар, Бръщен, Црънча. Шотаров каза, че гръцките пожарникари полагат усилия да овладеят пожара, от наша страна правят всичко възможно огънят да не се разпространи и на българска територия. Засега, по думите на комисарят успяват да овладеят ситуацията, но и вятърът към момента е в посока Гърция.

Вирни се горе