Годишни награди "Библиотека на годината" и "Библиотекар на годината" - 2019

Годишни награди "Библиотека на годината" и "Библиотекар на годината" - 2019

С протокол от 30.10.2020 година, комисия назначена със Заповед №АП-03-18-334/23.10.2020 г. на областния управител на област Смолян – Недялко Славов след разглеждане на постъпилите кандидатури излъчи победителите в годишните награди на Областна администрация и Регионална библиотека „Николай Вранчев” – „Библиотекар на годината” и „Библиотека на годината”. Отличията се връчват за постижения през 2019 година.

За носител на отличието „Библиотека на годината” се определя Градска библиотека „Антон Страшимиров” – Мадан. Отличието „Библиотекар на годината” се присъжда на г-жа Зорка Хаджиева – главен библиотекар в ОНЧ „ Просвета – 1908” – гр. Златоград. Награда за „Библиотекар на годината” се осигурява от Областна администрация, а наградата за „Библиотека на годината” от Регионална библиотека „Николай Вранчев” – Смолян.

За първи път тази година Регионална библиотека присъжда и две отличия за „Успешен старт в професията” на двама новоназначени библиотекари: Юлия Станкова – библиотекар в НЧ „Прогрес-1939", с. Старцево, община Златоград и Незиха Чаушева – библиотекар в НЧ „ Родопчанка – 2008”, с. Рибница, община Рудозем.

Честито на отличените!

Вирни се горе