Гледат мярката за неотклонение на крадец

Гледат мярката за неотклонение на крадец

Днес от 15.00 ч. състав на Окръжен съд – Смолян ще разгледа молбата на обвиняемия С. Д. П. за отмяна на определението на Районен съд – Девин, с което спрямо него е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“.

26-годишния С. Д. П. е привлечен в качеството на обвиняем по две обвинения, съответно през м. март и м. август 2012 г., за това че в Девин, при условията на опасен рецидив, след като е бил осъждан няколкократно за умишлени престъпления на „лишаване от свобода“, противозаконно е присвоил чужди движими вещи – холова гарнитура, състояща се от диван, два фотьойла и две табуретки, и дървена маса, всичко на стойност около 700 лв., а през м. август – златен пръстен, с общо тегло 4 гр./14 карата, които вещи владеел, като обсебването представлява опасен рецидив.

Според определението на Районен съд – Девин са налице всички предпоставки на Закона за вземане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия, съобщиха от смолянския съд.

В молбата за промяна на мярката се твърди, че не са събрани достатъчно доказателства за виновността на С. Д. П. в извършване на престъпленията, изтъква се, че до настоящия момент обвиняемият е съдействал и изразява готовност да продължи да съдейства на разследването.

Вирни се горе