Георги Малаков с отличие в националния конкурс “Пожарникар на годината”

Георги Малаков с отличие в националния конкурс “Пожарникар на годината”

Днес се проведе 22-рата по ред официална церемония „Пожарникар на годината“ в столицата, на която наградиха отличилите се през изминалата година огнеборци.

Традиционният конкурс „Пожарникар на годината” има за цел да покаже съвременното лице и да утвърди постиженията на професията в осигуряването на пожарната безопасност, спасяването и защитата при бедствия. За първи път в историята на конкурса тази година бе присъдена специална комплексна награда за героизъм и демонстрирани високи професионални качества. Тя бе за РДПБЗН-Шумен и действията на служителите на дирекцията в 10-дневната спасителна операция край село Хитрино.

Конкурсът се организира и провежда в четири раздела. Първият, в който се излъчва комплексен победител, е за държавни служители, работещи по различните направления на дейност. Вторият, според категорията на служителите, е за работещите в направление “Пожарогасителна и спасителна дейност”. Третият – за служители от направление “Контролна дейност”. Четвъртият обхваща направление „Превенция”. В специална категория категорията „Отличени” се присъждат награди за партньори, представители на изпълнителната и местната власт, общественици и доброволци.

Отличие в категория „Контролна дейност” получиха мл. инспектор Георги Малаков от РСПБЗН-Пампорово, инспектор Марин Радев от РСПБЗН-Ст. Загора, инспектор Пламен Великов от РСПБЗН-Силистра, мл. инспектор Кристияна Енчева от РСПБЗН – Шабла.

На тържеството присъстваха главният секретар на МВР гл. комисар Георги Костов, ръководството на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“, директорите на главните дирекции в структурата на министерството, Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприян, председателят на фондация „Доверие и закрила” Христо Друмев, председателят на БЧК акад. Христо Григоров, представители на местната власт.

Вирни се горе