Газова бутилка се взриви в Смолян

Газова бутилка се взриви в Смолян

Взрив на туристическа газова бутилка паникьоса жителите на смолянския квартал „Райково“. Тътенът е бил токова силен, че се е чул от жителите на горната част на квартала. Сирените на пожарната, полицията и спешна помощ уплашили допълнително родопчани.

Пострадала е 54-годишната Ася Хаджиева, която е с изгаряния и на двете ръце. Тя решила да готви и тръгнала да пали горелката на котлона, но пламнала цялата бутилка. Ася успяла да изнесе бутилката навън, а секунди след това тя избухнала, предаде Дарик.

Изпочупени са прозорци и дограма, а парчета от 5-килограмовата бутилка е имало чак на тротоара. Очевидци разказаха, че взривът е бил много силен, имало е и облак и миризма. Помислили, че е бомба и по думите им е било стресиращо

„Реших да готвя, но котлона пламна. Изнесох го и след това гръмна“, разказа Ася, която бе във видимо добро състояние. Според лекарите от спешния център в Смолян, състоянието на пострадалата жена е задоволително, а изгарянията, които е получила при изнасянето на котлона не се сериозни.

Вирни се горе