Физико-технологичният факултет към ПУ „Паисий Хилендарски” обявява Ден на отворените врати

Физико-технологичният факултет към ПУ „Паисий Хилендарски” обявява Ден на отворените врати

Физико-технологичният факултет към ПУ „Паисий Хилендарски” обявява Ден на отворените врати. Това е най-младия факултет на университета. Той е правоприемник на две основни звена – Техническия колеж – Смолян и Физическия факултет. Това гарантира добрата техническа подготовка на неговите кадри. Всички държавни институции, фирми и бизнес-партньори подкрепиха създаването на факултет, в който да се обучават инженери според потребностите на региона.

Преподаватели на факултета ще посрещнат на 15.03.2018 г. от 10 до 16 часа в сградата на база Смолян, намираща се на ул. „Дичо Петров” 28, всеки, който се интересува как ще се обучават бъдещите специалисти. Посетителите ще имат достъп до лабораториите по електротехника, електроника, компютърни мрежи, машиностроене, автомобилни двигатели и др.

Специалностите, по които Факултетът обявява прием, са актуални и гарантират успешната реализация на трудовия пазар. На студентите се предлага обучение от високо квалифицирани преподаватели в осъвременени лаборатории. Благодарение на добрите взаимоотношения с местни фирми възпитаниците на Факултета получават практическа подготовка и обогатяват знанията си за съвременните технологии. Студентите се реализират професионално още в процеса на обучение.

Всички желаещи да се развиват в областта на техническите науки могат посетят база Смолян на Физико-технологичен факултет към ПУ „Паисий Хилендарски” в Деня на Отворените врати. Тогава ще получат и подробна кандидатстудентска информация за специалностите, по които е обявен прием за академичната 2018/2019 година. Такава може да се намери на специализирания сайт на факултета http://pu-ftf.eu/ и в кандидатстуденския справочник на Пловдивския университет.

Вирни се горе