Филиалът на ПУ в Смолян обяви специалностите за учебната 2012/2013 г.

Филиалът на ПУ в Смолян обяви специалностите за учебната 2012/2013 г.

Филиалът на Пловдивския университет в Смолян обяви за учебната 2012/2013 година специалностите за прием на студенти – редовно и задочно обучение, както и графика за приемане на кандидат-студентски документи, предварителните и редовните изпити и класиранията.

Специалностите за учебната 2012/2013 г. са – редовно обучение “Туризъм”, “Маркетинг”, “Български език и английски език”, “Български език и история”, “История и география”, “Начална училищна педагогика с чужд език” (английски език), “Математика и информатика”, “Екология и опазване на околната среда”, и задочно обучение “Туризъм”.

Първите предварителни изпити през февруари ще се проведат – по английски език – на 18-ти. Приемат се документи всеки работен ден от 13.02 до 17.02.2012 г. По български език – на 25-ти, а документи се приемат от 13 до 24.02.2012 г., съобщиха от ръководството на филиала в Смолян.

Втори предварителен изпит през месец юни са – по български език – на 7-ми, английски език – 8-ми.

Редовните изпити започват от 27 юли.

Документи могат да се подават както във Филиал Смолян, така и в Университетския компютърен център на Университета в гр. Пловдив.

Оценките от конкурсните изпити, положени в други Висши училища в годината на кандидатстването, се признават за Филиал Смолян. На кандидат, положил изпити в друго висше училище и във филиал Смолян, ще се зачита по-високата оценка, съобщиха още от учебното заведение. При полагане на повече конкурсни изпити за една специалност, се зачита най-високата оценка.

Семестриалните такси, които заплащат приетите студенти във Филиала ще бъдат процент от годишната издръжка и ще се определят допълнително от Министерския съвет.

Вирни се горе