Европейската комисия обяви конкурс за есе

Европейската комисия обяви конкурс за есе

Представителството на Европейската комисия в България организира конкурс за есе “Пролет в Европа” 2010, посветен на 2010 – Европейската година за борба с бедността и социалното изключване. Конкурсът е открит за участие на европейски граждани на възраст между 13 и 20 години и се провежда в две възрастови категории – 13 – 16 години и 17 – 20 години. Есетата трябва да носят в себе си послание, свързано с Европейската година за борба с бедността и социалното изключване.  Работите трябва да бъдат на български език, в обем до 300 думи и да съдържат 5 ключови думи: готовност, приятелство, съпричастност, толерантност, общност.  Есетата ще бъдат оценявани по следните критерии: -спазени изисквания на заданието -креативност -оригиналност на творбата -яснота на посланието -завършеност на тезата. Във всяка от двете възрастови категории ще бъдат присъдени първа, втора и трета награда първа награда – преносим компютър; втора награда – външен хард диск драйв (320 GB); трета награда  – външен хард диск драйв (250 GB). Есета за участие в конкурса ще бъдат приемани на адрес: София 1000 ул. “Московска” № 9, Информационен център на Европейския съюз за конкурса За конкурса “Пролет в Европа" 2010 или на електронен път на адрес infocentre@evropa.bg. 

Краен срок за изпращане на материали – най-късно до 14:30 часа на 5 май 2010 година (при изпращане по пощенски път важи датата на пощенското клеймо). Обявяването на резултатите от конкурса и награждаването на победителите ще се състои през месец юни 2010 година.

Регламентът на конкурса, както и формулярът за участие са достъпни на интернет-страницата на Представителството на ЕК на следния адрес: http://ec.europa.eu/bulgaria/press_corner/news/050310-essay_bg.htm

Вирни се горе