ЕVN отчита намаление на клиентските жалби и сигнали през 2015 г.

ЕVN отчита намаление на клиентските жалби и сигнали през 2015 г.

ЕVN България отчита подобрение на клиентското обслужване и намаление на клиентските жалби и сигнали през 2015 г. Общо за миналата година са подадени 12 855 жалби и сигнали, свързани с доставката на електроенергия. Това е под 1% от обслужваните над 1,5 млн. клиенти на дружеството в Югоизточна България. Посоченият брой на жалби и сигнали е намаление с 11,5% спрямо подадените 14 521 жалби и сигнали през 2014 г.

По повод 15 март – Световният ден на потребителите EVN България стартира нова кампания за своите клиенти на електроенергия. Всеки клиент, който до 15 април 2016 г. заяви в ЕVN Офис безплатните SMS или имейл услуги на компанията ще получи подарък 8 GB флаш памет. Чрез безплатните услуги за Известяване чрез SMS или имейл клиентите могат по лесен и удобен начин да се информират предварително за:

  • стойността на сметката за консумирана електроенергия – веднага след нейното издаване.

  • просрочени неплатени задължения, заради които предстои прекъсване на електрозахранването.

Известяването се получава най-малко 3 дни преди прекъсването, което значително намалява риска от пропускане на сроковете за плащане и свързаното с това прекъсване на захранването. Повече информация за кампанията е налична на http://www.evn.bg/Chastni_klienti/EVN_CustomersCampaign.aspx, във всеки EVN Офис или на денонощен тел. 0700 1 7777. Все по-популярни стават и онлайн услугите на дружеството. В онлайн платформата за проверка и плащане на консумирана енергия „EVN Онлайн плюс“ са регистрирани 300 000 клиентски номера. Същевременно EVN България продължава своите клиентски инициативи: o „Клиентски съвет“: консултативен орган от клиенти на EVN България, които съвместно с експерти на компанията предлагат възможности за подобрение в клиентското обслужване.

Вирни се горе