EVN е в готовност да фактурира при новите цени на електроенергията

EVN е в готовност да фактурира при новите цени на електроенергията

Във връзка с очакваното днес решение на ДКЕВР за нови цени на електроенергията EVN България уведомява, че за изчислението на консумацията на клиентите и фактуриране по стари и нови цени ще бъде приложен следният принцип, който се прилага успешно от няколко години при всяка промяна на цени:

• Количеството консумирана енергия по стари цени ще се изчислява като произведение на броя на дните от датата на отчитането през февруари 2013 г. до 5 март 2013 г. включително по средната дневна консумация на клиента за пълния отчетен период.

• Количеството консумирана енергия по нови цени ще се изчислява като произведение на броя на дните от 5 март 2013 г. до датата на отчитане през март пак по същата средна дневна консумация на клиента.

Във връзка с отчитането по новите цени няма да се променят регулярните целомесечни срокове на отчитане, обясниха от пресцентъра на енергийното дружество.

Консумацията по нови и стари цени се определя според броя на дните в съответния ценови период преди и след промяната на цената. Общият брой на дните в отчетния период отговаря на нормалния месечен период на отчитане за всеки клиент. Датата на отчитане е вписана във фактурата за изразходвана електроенергия.

Както и досега, ЕVN България предлага на своите клиенти и опцията да извършат сами отчет на своя електромер към 5 март 2013 г. Самоотчитането е само допълнителна възможност, без да отменя осъществяването на регулярен месечен отчет от страна на дружеството.

Клиентите, които желаят да се възползват от тази възможност, следва да попълнят показанията на електромерите си към 5 март 2013 г. в декларация, която се подава във всеки EVN Офис (декларацията се предоставя и попълва на място). При попълването ú е необходимо да бъдат посочени ИТН (номер на измервателна точка) и клиентски номер. Тези номера фигурират във всяка една фактура за консумирана електроенергия. Предоставянето на декларациите е безплатно и ще се извършва във всеки EVN Офис до петък, 8 март 2013 г., включително. Работното време на офисите е от 08:00 ч. до 17:00 ч.

Посещението в EVN Офис е необходимо с цел гарантиране достоверността на показанията както за дружеството така и за клиентите. Пълен списък с адресите на всички EVN Офиси може да бъде намерен на интернет страницата на дружеството www.evn.bg, както и на телефон 0700 1 7777, допълниха оттам.

Вирни се горе