EVN успя да възстанови електро - захранването в над 40 селища

EVN успя да възстанови електро - захранването в над 40 селища

EVN България успя да възстанови електрозахранването за над 40 селища. Екипите на дружеството продължават работа при тежки зимни условия за цялостното възстановяване на електроснабдяването във всички засегнати области, съобщиха от енергото.

Към 16.00 ч. днес, 07.01.2012 г. с нарушено електрозахранване остават общо 47 селища, като към 11.30 часа техният брой беше 89.

По-голямата част от тези селища са в районите на Девин, Чепеларе и Златоград. Осигурено е електрозахранването в градовете Смолян, Баните, Девин, Батак, Златоград, Ардино.

Общо 30 екипа на дружеството работят за възстановяване на нормалните схеми. Към момента е възстановено електрозахранването и за почивните домове в района на хижа Здравец, южно от град Пловдив. Все пак в района обстановката остава усложнена поради силния вятър и снеговалеж. Екипите на EVN България извършват обход на място със снегоходки и моторни шейни в районите, където е необходимо. На много места, включително и във високите планински части, се извършва обход по дължината на захранващите електропроводи с цел отстраняване причините за авариите, обясниха още от дружеството.

Допълнителен ресурс е мобилизиран и в диспечерските центрове за управление на мрежата. По места е доставена наличната специализирана техника и механизация. Обстановката е силно затруднена от снегонавявания, паднали дървета по електропроводите в планинските части и затруднения достъп по пътищата. За по-добрата координация на възстановителните работи и доставка на необходимите ресурси в EVN България функционира кризисен щаб, който е в контакт с местните и централни власти.

Клиентите могат да сигнализират за аварии и да се информират за състоянието с електрозахранването в денонощния телефонен център на ЕVN България на телефон: 0700 1 0007 – при аварии и 0700 1 7777 – телефон за обща информация и справки.

Вирни се горе