EVN България разширява обхвата на своята програма „Енергийна ефективност в училищата” за цяла Югоизточна България

 EVN България разширява обхвата на своята програма „Енергийна ефективност в училищата” за цяла Югоизточна България

След положителните резултати, които програмата на EVN България „Енергийна ефективност в училищата” показа през изминалите три години, дружеството реши да разшири нейния обхват за всички девет области на Югоизточна България.

В резултат през новата учебна година 2012/13 към училищата, в които EVN България досега организира "eнергийни уроци” в областите Бургас, Пловдив, Стара Загора, Хасково и Сливен, се добавят училища в областите Смолян, Пазарджик, Ямбол и Кърджали. Това ще позволи обучения по програмата да преминат общо 4250 ученици в над 180 паралелки от 2 и 3 клас в общо 35 училища в Югоизточна България, която се обслужва от EVN България, съобщиха от пресцентъра на дружеството.

Разширяването на обхвата на програмата „Енергийна ефективност в училищата” е в отговор на широкия интерес, проявен от училищата. Програмата с обучения за деца на тема "Енергията и нейното ефективно използване” се провежда за четвърта поредна учебна година, с подкрепата на Министерство на образованието, младежта и науката (МОМН), регионалните инспекторати по образование и учебните заведения, участващи в инициативата.

Уроците „Енергия и околна среда” се провеждат от преподавателите в 4 учебни часа през годината в Час на класа. За целите на обучението дружеството разработва и безвъзмездно предоставя одобрените от МОМН учебни помагала, материали, полезни и занимателни подаръци за учениците и класа. И тази година в рамките на инициативата EVN България ще проведе конкурс с награди за всички участници на тема „Аз използвам енергията разумно”. В допълнение експертите на дружеството организират викторина „Енергиен детектив”, занимания и състезание за рисунки по темата „Аз и моето семейство пестим енергия” за второкласниците. По-големите ученици могат да се изявят с колажи и анкети на теми, свързани с разумното използване на енергия. Всички участници получават интересни награди, а с най-добрите творби в конкурса се организират изложби в EVN Офисите по места.

Инициативата на EVN България „Енергийна ефективност в училищата” стартира през 2009 г. като до края на учебната 2012/2013 г. общо 8500 деца ще са преминали обучение в разумно използване на електроенергията.

Програмата за обучение „Енергийна ефективност в училищата” е част от корпоративната социална отговорност на дружеството. Инициативата изразява ангажимента на компанията към обществото и околната среда. Цел на програмата е изграждане на самосъзнание сред подрастващите за разумно и безопасно използване на енергията и опазване на околната среда.

Вирни се горе