EVN България извърши зимна подготовка за сезон 2012/2013 г.

EVN България извърши зимна подготовка за сезон 2012/2013 г.

EVN България приключи дейностите по подготовка на съоръженията за предстоящия зимен сезон. В рамките на подготвителните дейности беше предприет цялостен пакет от мерки за технически оглед и инспектиране на съоръженията на дружеството в Югоизточна България. Подготовката обхвана въздушни и кабелни линии, електрически уредби, трафопостове и възлови станции. Подготвителните мерки бяха насочени в следните основни направления: инспекции и ремонти на съоръжения, доставка на ново оборудване, както и на специализирана техника и инструменти. Както във всяка една община на лицензионната територия на дружеството, внимание беше отделено и на зимните курорти и туристически центрове, съобщиха от пресцентъра на енергийното дружество.

Извършените от EVN България дейности обхващат следните мерки – инспекции на над 56 000 км мрежи средно и ниско напрежение, подменени 4810 стълба по мрежи средно и ниско напрежение, звършени инспекции на всички 12 041 трафопоста, собственост на дружеството. Във всеки един трафопост е направена цялостна и комплексна проверка на съоръжението и оборудването, допълнително бяха доставени материали и техническо оборудване в EVN Офисите по места, налице е специализирана механизация – 369 високопроходими автомобили, 8 моторни шейни и 30 високопроходими автовишки. Допълнително през 2012 г. бяха осигурени и 2 броя АТВ, оборудвани с вериги, които се използват в труднодостъпни места и т.н.

Отчитайки опита от тежката зимна обстановка през последния зимен сезон, дружеството е създало необходимата организация за действия при усложнени условия в Югоизточна България: въведена е организация на аварийните екипи, налице са 6 центъра за кабелни лаборатории, 2 специализирани диспечерски звена за управление на мрежата и 4 центъра за специализирана техника. В случай на необходимост в дружеството е създаден процес за работа при кризи.

За справянето с различни ситуации през зимата, EVN България разчита и на доброто взаимодействие на своите регионални диспечери и ръководители на звена с местните власти в лицето на областните управители, общините и Териториални дирекции ”Гражданска защита”. На всички областни управители, общински кметове и директори на Териториални дирекции "Гражданска защита” е предоставена информация за конкретните лица за контакти от EVN България.

На разположение на клиентите е също и денонощният телефонен център на дружеството, където клиентите могат да се информират по различни въпроси или да подават сигнали за евентуални аварии.

Вирни се горе