ЕВН: 130 села в областите Смолян и Кърджали са без електрозахранване

ЕВН: 130 села в областите Смолян и Кърджали са без електрозахранване

Дружеството работи по отстраняване на авариите във всички райони, засегнати от тежката метеорологична обстановка. Ситуацията е усложнена поради обилния снеговалеж, паднали дървета по електропроводи, счупени стълбове на места и затруднения достъп по райони.

Към 11:30 часа на 17.01.2016 г. е аварийна ситуация с електрозахранването основно в области Пазарджик, Пловдив, Смолян, Кърджали и Стара Загора, за които за днес е обявен червен или оранжев код.

130 села в области Смолян и Кърджали също към момента остават без електрозахранване. Общо 20 екипа извършват дейности по отстраняване на авариите. 20 екипа са налични и в област Стара Загора, където над 70 села – предимно в планинските части имат смущения в електрозахранването.

На редица места аварийните екипи извършват физически обход на съоръжения и електропроводи при тежки условия. Целта е локализиране на повредите и отстраняване на паднали дървета.

За по-добрата координация на възстановителните дейности в EVN България функционира Кризисен щаб, който е в контакт с местните и централни власти. Дружеството е в повишена готовност и поради продължаващия към момента обилен снеговалеж на места, обясниха от енергийното дружество.

Вирни се горе