Екипите на EVN продължават да отстраняват аварии с електрозахранването в Смолянско

Екипите на EVN продължават да отстраняват аварии с електрозахранването в Смолянско

Към 09.00 ч. на 21.12.2012 г. екипите на EVN България успяха да ограничат последствията на лошото време върху електрозахранването в Югоизточна България и към момента броят на населените места с нарушено захранване е сведен до 50 при 160 предната вечер.

Основно тези малки населени места се намират в областите Смолян, Кърджали, Сливен и Бургас, където все още има затворени и непроходими пътища. В тези области вследствие на лошото време е нарушена и нормалната дейност на производители на енергия, ползващи разпределителната мрежата на дружеството. Прогнозите на дружеството при благоприятно стечение на атмосферните условия са голяма част от населените места да бъдат с възстановено захранване през светлата част на деня, обясниха от пресцентъра на дружеството.

Повече от 80 екипа на EVN България и рамкови фирми подизпълнители, продължават възстановителните дейности по засегнатите електропроводи.

В EVN България продължава да функционира постоянен ''Кризисен щаб'', който координира и направлява възстановителните действия. Всички екипи на дружеството са подготвени за работа в зимни условия и са оборудвани с материали, техника и инструменти.

Вирни се горе