Единични свободни места запълват в някои специалности на ПУ „Паисий Хилендарски“

Единични свободни места запълват в някои специалности на ПУ „Паисий Хилендарски“

Запълване на над 90 % от общо 3 779-те места акредитиран държавен прием отчетоха в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. Не се наблюдава сериозно снижаване на минималния бал за прием в повечето специалности след третото класиране, съобщиха от Университетския информационен център.

За единичните свободни места в някои факултети е обявен допълнителен прием, припомниха от висшето училище. Кандидат-студентите могат да се информират за датите на изпитите от сайта на Университета.

Новият випуск на ПУ „Паисий Хилендарски” ще бъде попълнен окончателно през септември, когато традиционно се провеждат редовните изпити по „Актьорско майсторство за драматичен театър”. Тази година трите кръга ще са на 14, 15 и 16 септември, а класирането – един ден след обявяване на резултатите.

От филиала на университета в Смолян също обявиха допълнителен прием за попълване на незаетите места в определени специалности – редовна и задочна форма на обучение. Могат да кандидатстват лица, успешно издържали държавните зрелостни изпити (от 2008 г. до сега), или положили конкурсен изпит. Допълнителни кандидатстудентски изпити се провеждат всеки работен ден от 9.00 ч. в сградата на Филиала.

Вирни се горе