Два медала за ученици от ОУ „Иван Вазов“ – Смолян

четвъртък, 05 юли 2018 г.

Талантливите математици от ОУ „Иван Вазов“ за пореден път ни направиха горди с постиженията си. Те завоюваха два медала във финалния кръг на международното състезание „Математика без граници“, което за пети път се проведе в гр. Несебър.

Единадесетгодишният математик Иван Данев за трета поредна година доказа, че е сред най-добрите български и чуждестранни участници. Той се класира на второ място, като прибави към колекцията си от златни и сребърни медали, още един сребърен медал. Първокласникът Михаил Георгиев се състезава със свои връстници от 15 държави и успя да се представи отлично, като спечели своя първи бронзов медал на такова високо ниво.

Участниците във Финалния кръг от ОУ „Иван Вазов“- гр. Смолян бяха класирани според резултатите от трите дистанционни кръга, които се проведоха през учебната 2017/2018 година. Михаил Георгиев, Валентин Пенчеджиев, Иван Данев, Цветелина Михайлова и Манол Ружинов – се конкурираха при решаването на сложни задачи със свои връстници от България, Узбекистан, Австралия, Виетнам, Иран, Азарбeйджан, Казахстан, Киргизстан, Малта, Македония, Русия, Румъния, Турция, Китай и Филипините. Смолянските математици се справиха много добре и защитиха името на града и на своето училище.

Престижното състезание, в което участваха 1370 деца от 15 държави, започна на 30 юни в СУ “Любен Каравелов” – гр. Несебър и завърши на Античния амфитеатър с тържествена церемония, на която бяха наградени победителите в индивидуалните състезания и учителите с принос към организирането на турнира. Госпожа Здравка Данева беше сред отличените учители, които получиха плакет за своя принос към провеждането на международното състезание.

Организаторите на турнира „Математика без граници“ са Педагогическа асоциация „Математика без граници“ – България, Научно-образователен център „Inovation“ – Казахстан, Община Несебър и СУ „Любен Каравелов. Поздравителни адреси бяха изпратени от Президента на Република България Румен Радев, от министъра на образованието и науката Красимир Вълчев, от посланиците на Република Казахстан и Република Азарбейджан, и от кмета на община Несебър. Турнирът завърши с пожелание за нови срещи на математиците през следващата година, съобщиха от учебното заведение.

Източник: SmolyanNews.com

Коментари (0)

*За да поставите коментар трябва да сте регистриран потребител.

Новините по общини

Архив

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009