Два дни от Светлата седмица архимандрит Висарион ще служи в манастири

Два дни от Светлата седмица архимандрит Висарион ще служи в манастири

На втори ден на Великден – Възкресение Христово /29 април, понеделник/, когато започва Светлата седмица, архиерейският наместник на Смолянска духовна околия архимандрит Висарион ще възглави от 9 часа божествената св. Литургия в епархийския манастир „Св. Пантелеймон“ над Смолян. Заедно с Негово Високопреподобие ще съслужат иконом Запрян Шиков, изпълняващ длъжността игумен на манастира, свещеници от Смолян и иподякони.

От 11 часа ще бъде отслужен празничен водосвет, а от 12 часа ще има благословена трапеза. Сутринта от 8,30 часа ще потегли безплатен автобус за поклонниците от паркинга пред супера в Горно Райково и ще спира на всяка автобусна спирка до манастира.

На трети ден на Великден – Възкресение Христово /30 април, вторник/ архиерейският наместник архимандрит Висарион ще служи в манастира, на който е игумен – „Света Троица“ на Кръстова гора. Богослужението ще започне в 9 часа.

Заповядайте! Нека заедно да бъдем на празника, който е белязал вечната духовна пролет на човечеството, надеждата и вярата в Иисус Христос.

Архиерейско наместничество – Смолян

Вирни се горе