Доц. д-р Андрей Кехайов и кмета на Смолян Николай Мелемов участват в тържествата за 95-годишния юбилей на физкултурно дружество „Динамо“ Киев

Доц. д-р Андрей Кехайов и кмета на Смолян Николай Мелемов участват в тържествата за  95-годишния юбилей на физкултурно дружество „Динамо“ Киев

По лична покана на Първия вицепрезидент на Националния Олимпийски Комитет на Украйна – г-н Виктор Корж, Доц. д-р Андрей Кехайов – Президент на ЮЕМФ и г-н Николай Мелемов – кмет на гр. Смолян са българските участници в тържествата за отбелязване на 95-годишнината от създаването на физкултурно дружество „Динамо“ Украйна, които се провеждат в столицата Киев от 11-15.12.201 9г.

На събитието присъстват официални делегации от Латвия, Беларус, Азербайджан, Казахстан, Молдова, Монголия и България. Тържественото заседание на Международния Координационен Съвет на Динамовските спортни организации беше открито от Министъра на вътрешните работи на Украйна и Президент на спортно дружество „Динамо“.

Поздравления към участниците бяха отправени от Председателя на Националния Олимпийски комитет на Украйна – видният лекоатлет г-н Сергей Бубка, Президентът на Украйна – г-н Виктор Зеленски, Председателят на Украинската Рада и други.

За Президент на Физкултурно дружество „Динамо“ Киев единодушно делегатите гласуваха направената от българска страна кандидатура на г-н Виктор Корж – досегашен първи вицепрезидент на Националния Олимпийски Комитет на Украйна. По време на срещата бяха обсъдени възможностите за активно включване и участие на български спортисти в редица спортни събития и състезания, част от международния спортен календар за 2020 година.

Вирни се горе