Доц.д-р Андрей Кехайов дари маски и медицински легла на болници, общини и институции

Доц.д-р Андрей Кехайов дари маски и медицински легла на болници, общини и институции

Сдружение „Клъстер на здравните региони“ с председател доц. д-р Андрей Кехайов, дм, безвъзмездно дари на МБАЛ „Д-р “Атанас Дафовски“ в Кърджали 5 броя специализирани медицински легла и 4 хиляди броя маски, приблизително на стойност 15 хиляди лева. Това съобщи за Smolyannews.com директорът на здравното заведение проф.Тодор Черкезов. "Болницата многократно е получавала дарения от Сдружението в помощ на неотложните потребности на нашите пациенти”, каза в телефонен разговор проф. Черкезов и изказа благодарност на дарителя за поредния хуманитарен жест към лечебното заведение.

“Отзовават се доста фирми, Сдружения и фондации, сред които и тази на доц.д-р Кехайов, които искат и помагат, като даряват освен маски и апаратура за нуждите на смолянската болница д-р "Братан Щукеров”, заяви директора на лечебното заведение д-р Марин Даракчиев. Той също благодари на дарителите за помощта в тази тежка за всички ситуация в страната и света.

Доц. д-р Андрей Кехайов е дарил маски и за нуждите на много институции, фирми и общински администрации на местно и национално ниво, сред които община Смолян. “Искам да благодаря на фирма “Анри-64” и “Рубела” за дарението, което получихме, като дезинфектанти и маски за нашите служители”, каза в телефонен разговор кметът на община Смолян Николай Мелемов. Той заяви, че трябва да се справим заедно, като общество с кризата и призова за стриктно спазване на мерките на щаба.

“В тази сложна ситуация, всеки трябва да направи каквото може и да помогне за преодоляване на кризата с разпространението на коронавируса у нас и не само. Освен това аз съм лекар и съм длъжен да го направя, след като имам тази възможност”, коментира за SmolyanNews.com лаконично дарителя.

Вирни се горе