Дора Янкова: Миньорският труд да става все по-безопасен и платен

Дора Янкова: Миньорският труд да става все по-безопасен и платен

Миньорският труд да става все по-безопасен и платен. Това заяви народния представител от Коалиция за България Дора Янкова, която присъства на официалните тържества по случай Деня на миньора и празника на Мадан, посветен на 60-годишнината на града. Янкова бе придружена от областния управител инж. Димитър Кръстанов и областния лидер на Младежкото обединение на БСП –Георги Кисьов. От сцената в центъра на Мадан Янкова поздрави хилядите жители и гости на общината с двата празника. В речта си тя изказа благодарност към всички, допринесли за развитието на града, както и подема на рудодобива в този край на Родопите. Депутатът поздрави и собствениците на „Горубсо” – Мадан, които също бяха сред официалните гости, за огромната им работа за преодоляване на кризата и възраждане на професионалния рудодобив. „Горда съм, че представлявам Мадан в Народното събрание. Уверявам ви, че работя за качествена промяна в живота на родопчани”, заяви още Янкова. Тя пожела на всички настроение, здраве и солидарност. На кмета на община Мадан -Фахри Моллайсенов, Янкова пожела – единство и задружие в изграждането и съвременното развитие на общината, а на общинските съветници – да променят качествено общината.

Дора Янкова и инж. Димитър Кръстанов уважиха и традиционният празник на село Давидково. В словото си пред стотиците, събрали се в центъра на селото, народния представител подчерта, че Давидково винаги е било духовен център на района. Янкова посочи, че спазва стриктно поетите ангажименти на хората от община Баните. „Работим усилено за по-справедлива политика”, изтъкна депутатката, изброявайки приетите до момента решения за повече средства за майките с малки деца, увеличената държавна помощ за първокласници, подпомагане на хората с увреждания. Дора Янкова заяви, че правителството работи по плана си за рестарт на икономиката, което ще усети от всички в страната. „Ще подкрепя всички инициативи на давидковци, затова бъде инициативни”, завърши Янкова.

Представители на БСП почетоха тържествата и в останалите населени места. Зам.-областният управител на Смолян Емил Хумчев бе специален гост за Деня на миньора в Златоград. Той приветства “Горубсо”, като предприятие гръбнака на местната икономика и приветства миньорите с празника.

Заедно с Георги Кисьов, Емил Хумчев посети Доспат за празника на града и традиционните културни тържества.

Вирни се горе