Доброволците от „Чисти сърца” с поредно посещение в Дома във Фатово

Доброволците от „Чисти сърца” с поредно посещение в Дома във Фатово

По повод Рождество Христово и настъпването на 2016 г. доброволската организация „Чисти сърца” към храм „Св. Висарион Смоленски” посети отново Дома за възрастни хора в село Фатово, с което отбеляза своята 5-годишнина.

Организацията е създадена точно тук, в този Дом, в края на 2010 година. За 13-ти път от тогава те прекрачват с голямо вълнение и радост прага на Дома, защото знаят, че са посрещнати не само като скъпи гости, а и като техни внуци. Този път децата бяха посрещнати от социалните работници Софка Парунева и Кръстина Хубчева, както и от медицинския и помощен персонал.

„С нетърпение и удоволствие очакваме вашите посещения, защото те са една жива връзка между поколенията. Няшите баби и дядовци са много затъжени за внуци и правнуци, които виждат във ваше лице”, каза Парунева.

При това посещение директорката на Дома Петя Пампорова беше ангажирана с административни дела по повод смъртен случай, което не рядко се случва. На предишната среща с децата тя каза, че най-тежко в Дома е когато изпращат някого за оня свят, а иначе постоянните грижи за здравето на възрастните хора, за битовото обгрижване, за храненето, носи удовлетворение на екипа, който вярва, че може да помогне на хората, в последните дни от живота им.

Чистите сърца са забелязали тази грижа към възрастните хора и винаги с радост идват тук. Този път децата бяха подготвили като подаръци коледни чаши с плодове от сем. Альолеви. Присъстваха и ученици от ПМГ „Васил Левски”, които подариха саморъчно изработени картички и рисунки, както свои така и на децата от ОУ „Никола Вапцаров” в Широка лъка.

Учителките по вероучение Николина Жекина и Радка Георгиева поздравиха възрастните хора. „Ние много ви обичаме и ще идваме при вас отново и отново. Надяваме се, че ще стоплим сърцата ви в навечерието на празниците и ще дарим усмивки и доброта на всеки от вас”, каза Жекина. След това беше представена презентация от предишни посещения на доброволческата организация в Дома във Фатово. Децата поздравиха възрастните хора с няколко свои стихове. Както винаги с младите доброволци бе и председателката на Съюза на инвалидите Захаринка Славчева.

Вирни се горе