Доброволци от общините Смолян и Зул ще обменят опит на летни лагери

 Доброволци от общините Смолян и Зул ще обменят опит на летни лагери

В община Смолян се състоя среща между зам.-кмета инж. Мариана Цекова, служители от РСПБЗН – Смолян и група деца-членове на младежки пожарникарски отряди, водени от четирима пожарникари от побратимения на Смолян немски град Зул.

На срещата се обсъдиха възможностите за организиране на ежегодни летни лагери за обмяна на опит между доброволци от двете общини. Доброволното формирование към Община Смолян е едно от първите, регистрирани в страната, а в Германия голяма част от пожарникарите са именно доброволци. Ръководителите на групата от немска страна – огнеборци и пожарникари-доброволци, които активно се занимават с деца в извънработно време, изразиха готовност за приемане на групи от Смолян за обучение и практика на немска територия.

Инж. Мариана Цекова похвали Доброволното формирование за добрата работа, свършена в последните седмици, и завърши с думите, че доброволците са обучени и са близо до хората, помагайки им в специфични ситуации.

Децата са в Смолян в продължение на девет дни, като посещението им е във връзка с участие в българо-немски летен лагер за членове на младежки пожарникарски отряди. По време на престоя им в града се набляга на курсове по долекарска помощ, скално катерене, водни спортове и други занимания на открито.

Вирни се горе