Доброволци боядисаха коридорите на НУФИ „Широка лъка”

Доброволци боядисаха коридорите на НУФИ „Широка лъка”

На 31 май 2014 г. в НУФИ „Широка лъка” се проведе акция на Национален алианс за работа с доброволци /НАРД/. НАРД е организация, създадена през 2000 г., чиято цел е популяризирането на доброволческия труд сред младите хора.

Инициативата на НАРД беше да се подпомогне НУФИ „Широка лъка” с боядисването на коридорите на 4 – етажната сграда на мъжкото общежитие, съобщиха от учебното заведение. В акцията се включи и екипът на фирма „PPD”, който участва в доброволческите акции на НАРД от 2012 година. Около 40 млади хора дариха материали и доброволен труд за това да се подобрят условията за живот в общежитието на НУФИ „Широка лъка”.

Тази акция, както и приключилия ремонт за обновяването на общежитието – саниране и подмяна на дограмата по проект на МФ „КОЗЛОДУЙ”, са в полза на това учениците от НУФИ „Широка лъка” да живеят и творят при все по-добри условия.

В знак на благодарност, след приключването на акцията учениците от НУФИ „Широка лъка” поднесоха музикален поздрав на новите си приятели от НАРД и „PPD”.

Месец май е месецът, в който много от бившите възпитаници на училището се събират от близо и далеч, за да споделят своите успехи и да почувстват отново емоциите като част от едно семейство – това на НУФИ „Широка лъка”.

На 31 май 2014 г. по стара традиция в НУФИ „Широка лъка” се събраха бивши възпитаници от четвърти випуск, които празнуваха 35 години от завършване на училището. Те бяха приятно изненадани от настоящите ученици, които ги поздравиха със свои фолклорни изпълнения. Накрая всички се хванаха на хорото – бивши и настоящи, всички подвластни на магията на българския фолклор , всички отдадени на една обща мисия и всички от едно прекрасно училище – Национално училище за фолклорни изкуства „Широка лъка”, обявиха още от училището.

Вирни се горе