До три месеца ще стартират процедурите за избор на изпълнители за трайно укрепване на срутището край с. Тикале

До три месеца ще стартират процедурите за избор на изпълнители за трайно укрепване на срутището край с. Тикале

До три месеца се очаква да бъдат обявени обществените поръчки за избор на изпълнители на проучване, проектиране и строително-монтажни работи и строителен надзор за трайното укрепване на засегнатия от свлачищно-срутищен процес участък от второкласния път Соколовци – Смолян – Средногорци в района на с. Тикале. Това съобщи по време на петъчния парламентарен контрол министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова.

В момента се изготвят техническите изисквания за възлагане на обществените поръчки за изпълнение на дейностите. Стойността им няма да надвишава сумата от 3 743 000 лв. с ДДС. Средствата са заложени в проектопрограмата на „Аварийни ремонти“ на Агенция „Пътна инфраструктура“ за 2019 г. Индикативният срок за проектиране ще бъде 40 дни, а за изпълнение на строителството – 100 дни.

През миналата година на засегнатия участък бяха направени аварийно стабилизиране и стабилизираща анкерна система със замрежване. За тях с правителствено постановление бяха отпуснати близо 2,8 млн. лв.

Вирни се горе