„ДНЕС” пусна „горещ” телефон за сигнали и жалби

„ДНЕС” пусна „горещ” телефон за сигнали и жалби

„ДНЕС” пусна „горещ” телефон за сигнали и жалби, юристи консултират безплатно граждани с нереални и надписани сметки

„ДНЕС” пусна денонощен „горещ” телефон 02/ 843 53 56 за сигнали и жалби на гражданите, съобщиха от централата на Гражданското движение. Юристи–доброволци на „ДНЕС” безплатно ще консултират гражданите, включително в събота и неделя – при необходимост ще се водят дела!

Всички граждани с нереални и надписани сметки да дойдат за помощ в приемните на Движението в цялата страна!

Ако сметката ви е надписана;

Ако имате неясноти по фактурите;

Ако дължимите суми ви изглеждат нереални;

Ако се чувствате излъгани.

Приемните на Гражданско движение „ДНЕС” в цялата страна отварят врати за безплатни консултации по всички въпроси, свързани с електроразпределителните, топлофикационните и ВиК дружествата.

При невъзможност за плащане и натрупване на задължения, монополистът може да ви осъди без да разберете.

Потърсете правата си, защото нашето мълчание е от полза единствено на монополистите!

Гражданско движение „ДНЕС“ от 2 години предупреждава за тлеещия огън на народното недоволство. И за възможните последици. Предупреждавахме, че „търпението и поносимостта от страна на гражданите вече са изчерпани, че ще предприемем по-настоятелни и дори радикални мерки“. Две години Парламентът и властта мълчат за половинмилионната подписка на „ДНЕС” срещу монополите.

Движение „ДНЕС” подкрепя гражданите в протестите, защото борбата срещу монополите е наша кауза. Ние водим тази борба вече трета година. Стартът беше Националната гражданска инициатива „Срещу произвола на монополите” през 2010 година. Затова днес протестирахме заедно с хилядите недоволни пред Министерството на икономиката, енергетиката и туризма в столицата. Наши съмишленици бяха с хората в Бургас, Варна, Монтана, Кърджали, Ямбол, Пловдив и много други градове в страната, съобщават от гражданската организация.

Исканията към енергийния сектор са: яснота и прозрачност при формирането на сметките; радикална промяна на методиката на ценообразуване в електроенергетиката, чрез прилагане на калкулативен метод; различен подход на формиране на цените на ел. енергията за групата на потребителите, при общи условия и за групата на бизнес ползвателите на ел. мрежите; осъществяване от ДКЕВР на текущ контрол върху методите и средствата за отчитане на консумацията на ел. енергия от крайните потребители; недопускане използването на такси като ценообразуващи елементи;

премахване на всички посредници, като НЕК поеме тяхната функция; разсекретяване на всички договори в сектора и търсене на отговорност на подписалите ги лица; да се премахне задължителното изкупуване на ел. енергията от НЕК.

Вирни се горе