Днес ни напусна Човекът вестник – Емануил Консулов

Днес ни напусна  Човекът  вестник – Емануил Консулов

Днес ни напусна Човекът вестник – Емануил Консулов. Така е познат на всички в Смолян дългогодишният журналист, собственик и главен редактор на вестник “Чар”.

Прекрасен колега, винаги усмихнат, лъчезарен и неповторим. Консулче, много ще ни липсваш. Бог да те прости, да е светло на душичката ти! За теб вестникарството си остана най-добрата журналистика. Човек не умира докато има хора, които го обичат. Ще пазим спомена за теб в сърцата си! Поклон пред светлата ти памет.

Емануил Консулов е роден на 7 януари 1933 г. в махала Заевите на прочутото Орфеево село Гела, Смолянско. От ранни години сътрудничи на вестниците ,,Родопска правда”, ,,Труд”, ,,Отечествен фронт”, ,,Отечествен глас”, ,,Земя” и на списанията ,,Родопи” и ,,Лов и риболов”. Дълги години работи във вестниците ,,Родопски устрем” и ,,Родопски вести” в Смолян и ,,Родопска победа” в Девин. През 1991 г. основава и своя частен вестник ,,Чар” – първият в Средните Родопи след 1944-а година, издаван до днес. Член е на Съюза на българските журналисти и е носител на редица отличия, едно от които е ,,Човекът вестник”. Издал е книгите ,,Самодивска хубост” – импресии (2007), ,,Земята на планината Родопи” – миниатюри (2009), ,,Приказка за селото на Орфей” – есета (2010), ,,Имало една време” – приказки (2012), ,,Мануел и Савина” – разкази (2014), ,,Мома е мома родила” – разкази (2016).

Поклонението е на 5 март, петък, от 11 часа в храм “Св.Георги” в Смолян, а погребението ще е от 14,30 часа в Момчиловци.

Smolyannews.com поднася най-искрени съболезнования на близките!

Вирни се горе