DJ Balthazar и Георги Матеев: Всеки, който предлага нещо различно и качествено е на пътя на успеха

DJ Balthazar и Георги Матеев: Всеки, който предлага нещо различно и качествено е на пътя на успеха

Според Георги Матеев, клубната музика в България е на приливи и отливи. Има моменти, в които нещата вървят много добре, има и моменти, в които не чак толкова добре се случват.

През лятото всичко беше на макс, имаше много големи опън-ери, особено по морето, а и не само. Много големи международни DJ-и и артисти идваха, събираха се по много хора. Сега през есента безспорно ще има лек спад, което е нормално. Очаквам да има повече “жега” в клубния живот.

Конкретно за региона – идвам от много години – най-близко до Рудозем съм бил в Смолян, където са ставали много яки партита, в последните години една идея по-трудно се получаваха, но все пак се получаваха.

Без значение колко голям или малък е даден град, винаги има хора, които искат да се забавляват, да слушат интересна, качествена и най-вече различна музика, споделя DJ Balthazar. Има една тенденция, че всичко в музикалния бизнес всичко едва ли не трябва да става по калъп, всички да слушат една и съща музика, едни и същи изпълнители, което според него е едно много погрешно схващане. Всеки, който в момента предлага нещо различно и същевременно качествено, е на пътя на успеха. В България има доста таланти, които са по този път и които имат какво да предложат, така че публиката трябва да се огледа наляво и надясно, за да ги открие, категоричен е Георги Матеев.

Преди 3-4 години, преди кризата, имаше много места и клубове, които правеха подобен тип мероприятия – денс партита, хаус и т.н., но в последните години доста понамаля броя на тези клубове, сега всеки набляга на максимално най-комерсиалното, което за съжаление не е денс музиката. Но в същото време това пък породи и една по-ундърграунд култура, ако мога така да я нарека, в която хората са по-оценяващи на това, което се случва, защото това се случва по-рядко, по-интересно е, това е нещо ново за по-голямата част от публиката.

В този ред на мисли, като че ли се вдигна стойността като цяло на този тип събития и не е като обичайната петък вечер или събота вечер в дискотека Х в град Y, а нещо като специално събитие, убеден е Матеев. Разбира се, в големите градове си има добре развити сцени – в София, Пловдив, Варна и т.н., има си конкретни клубове, в които се случват такива мероприятие, канят се доста гости DJ-и от чужбина, популярни и не толкова популярни и като цяло има доста сериозно движение, допълва Balthazar.

На сегашните и бъдещите фенове на хаус музиката ще кажа, че се надявам да се множат, да оценяват наистина качествената и интересна музика и им пожелавам да имат възможността да ходят по-често на такива събития в собствения си град, а не да се налага да пътуват до някъде.

Вирни се горе