ДГ „Родопчанче” получи плакет за 70-годишнината от основаването

 ДГ „Родопчанче” получи плакет за 70-годишнината от основаването

Зам.-кметът Венера Аръчкова връчи Плакет от името на кмета Николай Мелемов на директорката на ДГ „Родопчанче” Йордана Шопова . Поводът е 70 години от основаването на детското заведение.

Годишнината бе отбелязана в препълнената зала на РДТ „Николай Хайтов”, където талантливите малчугани , пяха, танцуваха и заслужиха бурните аплодисменти на публиката. Освен Плакета, общинското ръководство даде и парична награда на детската градина от 1000 лв. след като тя беше гласувана от Общинския съвет. Зам.-кметът Аръчкова поднесе и поздравителен адрес от кмета Мелемов в който се казва: „Приемете моите най-сърдечни поздрави по случай 70-тата годишнина на детска градина „Родопчанче”. Тя се ползва със заслужено обществено признание и доверие, доказани във времето с любовта и майчината грижа към най-малките жители на кв.Райково. Професионализмът и всеотдайността на учителите и на целия колектив я нареждат сред най –уважаваните и обичани институции за предучилищно образование в Смолян. Нека родолюбивите традиции, добрите педагогически практики и високите постижения на талантливите възпитаници на детската градина Ви съпътстват и през следващите десетилетия. Желая Ви здраве, радост и сполука, щастливо бъдеще и много настроение.”

В словото си Шопова посочи, че началото на ДГ е поставено през 1948 г. и оттогава тя е пазител на традиции и ценности, но и последовател на новостите в образованието на най-малките.

„70 години са много, но не и ако са изпълнени с детски усмивки, настроение и красота. Това са години, в които сме вложили неуморен труд, много професионализъм и най-важното любов към децата”, посочи директорката на детското заведение. Доказателство за всичко казано беше изнесеният от децата концерт под надслов „ Нося Родопа в сърцето си”. Много красота и талант показаха възпитаниците на детската градина и заслужиха признанието на публиката.

Празникът на „Родопчанче ” уважиха още депутатът д-р Красимир Събев, зам.-областният управител Адриан Петров, много гости, родители, бивши възпитаници на детското заведение и граждани.

Вирни се горе