Детски празник се проведе вчера в Регионална библиотека „Николай Вранчев”

Детски празник се проведе вчера в Регионална библиотека „Николай Вранчев”

Вълнуващ детски празник се проведе вчера в Регионална библиотека „Николай Вранчев” – Смолян. Ученици от града, заедно с техните учители и родители станаха съпричастни на празничната програма, организирана специално за малките читатели на Библиотеката.

Завеждащ „Детски отдел” Емилия Коджебашева представи презентация на тема „Бъдни вечер и Рождество Христово – същност, народни традиции и обичаи”, съобщиха от библиотеката.

Доброволци от клуб „Приятели на Детски отдел” от Седмо СОУ „Отец Паисий” като истински артисти пресъздадоха образите от приказката „Златокоска” на Георги Райчев. С атрактивни облекла, корони и декор те пресъздадоха историята за раждането на Исус Христос. Публиката дълго ги аплодира за отличното им представяне.

Специално за детския празник на Библиотеката се включиха и танцьорите от ОДК, с ръководител Снежана Ескеджиева. Те изпълниха два танца – „Буенек” и „Коледари”.

Учителите от Седмо училище бяха подготвили рецитал и песнички с Коледни и Новогодишни пожелания.

Накрая голямата изненада за децата бе Дядо Коледа, който поздрави малчуганите и им пожела и през Новата година да бъдат здрави, ученолюбиви и по-често да посещават Детски отдел, за да заемат книжки, защото знанието е скрито в тях, допълниха оттам.

Вирни се горе