Детската градина в рудоземското село Борие е застрашена от закриване

Детската градина в рудоземското село Борие е застрашена от закриване

Детската градина в село Борие е застрашена от закриване. Това стана ясно на редовна сесия на Общински съвет – Рудозем, провела се на 02.09.2016 г., съобщи Рудозем днес.

По време на заседанието, непосредствено преди утвърждаването на структурата на детските заведения в общината, кметът на Рудозем каза: „На този етап все още мисля, че ще оцелеят всички детски градини, тъй като нямаме проблем с функционирането им. За догодина обаче не можем да дадем ясна прогноза по отношение на Борие. Там много от децата ще отидат в първи клас и вече всичко ще зависи от броя на подрастващите и от това дали те ще се запишат в детската градина.”

Проблемът с ниската раждаемост в село Борие и със съществуващата вероятност тамошното детско заведение да бъде загрито бе посочен още преди около три месеца от кмета на селото Юлиян Андреев. През учебната 2016/2017 година ДГ „Борие” ще продължи да функционира. Децата, които ще се възпитават в нея, ще са 15 на брой. Те ще формират една смесена група, за която ще се грижат четирима души, от които двама – педагози и двама помощен персонал.

Вирни се горе