Деца със специални потребности се събраха на празник в театъра

Деца със специални потребности се събраха на празник в театъра

Специален празник бе организиран за децата от детските градини със специални образователни потребности. Във фоайето на РДТ „Николай Хайтов“ в Смолян малчуганите бяха посрещнати от дядо Коледа и неговата помощничка красивата Снежанка.

След като получиха подаръци и си направиха снимки за спомен с добрия старец, децата бяха поканени в залата на кино Арена, където гледаха филм. Преди това те бяха приветствани от Таня Бошнакова – директор на Ресурсния център в Смолян. „Началото на тази прекрасна традиция е положено преди цели девет години, благодарение на кмета г-н Мелемов, на началника на РУО – Смолян г-жа Семерджиева и на 101 Алпийски полк, каза Бошнакова. Тя благодари на всички институциите в Смолян, които проявяват ангажираност към проблемите на децата със специални потребности. Децата и семействата им знаят, че могат да разчитат на вас във всеки един момент. Регионалният център в Смолян се стреми да насочи вниманието на цялата общественост към това, че тези деца са със специалните потребности и се нуждаят от специална грижа“, каза още директорът Таня Бошнакова. Гости на проявата бяха зам. кметът на община Смолян Марин Захариев и директорът на РД „Социално подпомагане“ Петя Пампорова.

Захариев благодари на г-жа Бошнакова, на г-жа Семерджиева, на г-жа Пампорова и разбира се на 101 Алпийски полк, който винаги откликва на подобни инициативи. „В малък град, като Смолян, всички заедно трябва да решаваме как да го развиваме занапред, във всяко едно направление, особено пък когато става дума за децата“, добави Захариев. „На всички вас пожелавам да сте живи, да сте здрави, да сте много палави, но и да не ядосвате много госпожите. Благодаря на всички учители за огромните грижи, които полагат за нашите специални деца“, каза Петя Пампорова. По-късно в театъра се събраха и ученици със специални потребности, за които също беше организиран празник.

Вирни се горе