Деца от Смолян помагат на онкоболен съученик

Деца от Смолян помагат на онкоболен съученик

Смолянски деца с благородни сърца избраха да помогнат по нестандартен начин за събирането на средства за операция на онкоболен съученик. Емилиян и родителите му от село Стърница вече няколко месеца се борят с тежката диагноза Саркома на Юинг, съобщи бТВ.

„Когато дойдохме да си го приберем за празниците, видяхме, че има подутина на рамото. Първо мислихме, че е някакво изкълчване, но от лекар на лекар стигнахме до диагнозата Саркома на Юинг”, разказа майката Станислава Кирилова.

За да съберат средства за лечението му, съучениците на Емилиян от Професионалната гимназия по икономика в Смолян изработват накити, сувенири, бутилки от рисувано стъкло и ги продават на главната улица в Смолян.

До момента единайсетокласниците са събрали над 2 хиляди лева от продажбата на своите произведения. А трябват още 58 хиляди лева.

Организиран е и благотворителен турнир по футбол, на който също са се събрали доста средства.

„Страшно съм благодарен, наистина те са уникални деца, от сърце съм им много благодарен. С толкова хора зад гърба, които ми помагат и подкрепят, мисля, че ще се оправя", сподели Емилиян, който е пълен отличник.

Съучениците му няма да спрат дотук. Подготвят театрална пиеса и благотворителен концерт. Защото няма време, а трябват още 58 хиляди лева.

Ако искате да помогнете и вие на Емилиян и съучениците му, дарителката сметка е:

Банка ДСК -ЕАД

IBAN BG75STSA93000022588391

BIC STSABGSF

Титуляр Емилиян Стефанов Кирилов

Вирни се горе