Ден на ученическото местно самоуправление в Девин

Ден на ученическото местно самоуправление в Девин

По традиция на СОУ „Христо Ботев” – гр.Девин и със съдействието на кмета на община Девин Цветалин Пенков на 9 май се проведе Ден на ученическото местно самоуправление в Община Девин. Проявата е посветена на Деня на Европа и 100 годишния юбилей на СОУ „Христо Ботев”.

За един ден представители на Ученическия парламент поеха цялото управление на общината като замениха кметското ръководство и други ръководни длъжности. Чрез осъществяването на местно самоуправление учениците се запознаха с отговорностите и предизвикателствата при упражняването на изпълнителната власт у нас, съобщиха от общината.

Работният ден на ученическия екип в Общинска администрация започна в 8:00 часа, като всички бяха посрещнати лично от кмета на Община Девин. Кмет за един ден беше ученика Димитър Николов Бодуров от XII а клас, заместник -кмет – Денислав Славомиров Банкатев XII а, и секретар на Община Девин – Невин Юсеинова Фезова XII б. Заместници имаха и всички началници на отдели. В края на работния ден всички от „новото ръководство” в Община Девин получиха грамоти.

Вирни се горе