Ден на отворените врати се проведе във Физико-технологичния факултет към ПУ „Паисий Хилендарски”

Ден на отворените врати се проведе във Физико-технологичния факултет към ПУ „Паисий Хилендарски”

На 11.04.2019 година във Физико-технологичния факултет към ПУ „Паисий Хилендарски” се проведе Ден на отворените врати. Преподаватели и студенти на Факултета посрещнаха в сградата на база Смолян ученици от училищата в гр. Смолян. Посетителите посетиха обновените лаборатории по компютърни мрежи, по програмиране на CNC и CNC машини, по транспортна техника и др., съобщиха от учебното заведение.

Бяха демонстрирани процесите от проектирането на детайли с помощта на CAD/CAM програмни продукти до изработването на готово изделие с машина с цифрово програмно управление. Интерес предизвика и работата на сензор-тренера с програмируем логически контролер, с помощта на който се изследват различни величини и се осъществява дистанционно управление и мониторинг през Интернет пространството. „Това е един трамплин към навлизането на 5G технологиите в глобален мащаб и комуникациите между различните видове устройства“, обясни доц. д-р Слави Любомиров, ръководител на катедра „Електроенергетика и комуникации“. „В последните години материалната база на факултета се осъвремени благодарение на работата на преподаватели и студенти по проекти“, добави той. Учениците наблюдаваха още задвижване на двигател с вътрешно горене, изследване с многофункционален макет по електроника, и др.

Младите хора получиха подробна информация за специалностите, по които се обявява прием за академичната 2019/2020 година. Те са актуални, съобразени с нуждите на трудовия пазар. Присъстващите се запознаха с възможностите за прием и важни срокове.

Кандидатстудентска информация може да се намери на специализирания сайт на Физико-технологичния факултет http://pu-ftf.eu/ и в кандидатстуденския справочник на Пловдивския университет.

Вирни се горе