Ден на отворените врати проведе Превантивно – информационния център по наркотични вещества

Ден на отворените врати проведе Превантивно – информационния център по наркотични вещества

При засилен интерес премина Денят на отворените врати на Превантивно – информационния център по наркотични вещества по повод 26 юни – Световен ден за борба срещу употребата на наркотици. Ученици и учители от учебните заведения в Смолян посетиха центъра където се запознаха с неговата дейност, получиха информационни материали за видовете наркотични вещества, задаваха въпроси и дискутираха по темата. В кратка презентация беше представена дейността на центъра и работа със доброволците към него.

26 юни е приет за Международен ден срещу употребата на наркотици на Общото събрание на ООН през 1987г. На този ден всички хора по света могат да изразят своята съпричастност и активна позиция в битката с разпространението на наркоманията.

Мотото за 2019г.е: „ Здраве за правосъдието. Правосъдие за здравето“. По данни на Националния фокусен център за наркотици и наркомании канабисът /марихуана ,хашиш/ е най-често употребяваният незаконен наркотик в България. На второ място по разпространение на употребата на вещества от групата на стимулантите: екстази, амфетамини, кокаин и метамфетамини. Анализът сочи, че една от причините за попадане под влиянието на наркотичните вещества е липсата на достатъчно информация, съобщават от Превантивно-информационния център към община Смолян.

Вирни се горе