Делото за „Религиозна дискриминация и омраза към българите” се отложи

Делото за „Религиозна дискриминация и омраза към българите” се отложи

Делото „Религиозна дискриминация и омраза към българите” в Смолян се отложи. Причината е неявяване на обвиняемия Ефрем Моллов, който живее в чужбина.

Припомняме, че той е подсъдим за проповядване на радикален ислям и дискриминация по отношение на религията. Родолюбци от Сдружение “Родопски хайдути” се събраха днес пред съда, за да изразят гражданска си позиция по въпроса за проповядване на омраза между гражданите събирайки.

“И християни и мюсюлмани нямат нужда от подобно напрежение, което този човек се опитва да прокара. Като граждани на Смолян и като хора, ние няма да толерираме подобен вид поведение и не трябва да се допуска разделянето на българския народ по вероизповедание, заяви той. На първо място ние сме българи, а след това всеки е свободен да избира начина на мислене и религия. Хората, които ще присъстват на своеобразното бдение нямат нищо общо с никоя политическа партия, защото за нас родолюбието и отстояване на истината са надпартийни. В града ни има представители на всички партии дори и етнически, за жалост повечето от тях не взеха отношение към случващото се. Темата дори и след това заседание винаги ще се използва като разменна монета, докогато всички ние не се обединим, около идеята че религията е нещо свято, в което политиката и сребролюбието няма място”, заяви Манол Ружинов, председател на сдружението.

Вирни се горе