Дарение от над 500 книги получи Пенсионерския клуб в Устово

Дарение от над 500 книги получи Пенсионерския клуб в Устово

Възрастните хора от Устово, които активно посещават Пенсионерския клуб в квартала получиха дарение от над 500 книги от строителен предприемач. Днес книгите бяха доставени със специален транспорт, организиран от Управителя на “Смолян-Автотранспорт” Георги Йочев и бяха предадени на клуба. Каква е историята на художествената литература, която пристигна от София?

36-годишният строителен предприемач от Смолян Лазар Кокудев, живее в столицата. При извършване на ремонтни дейности на таванско помещение на къща в София, попада на голямо количество книги- предимно руска литература,българска класика и други. Лазар решава да предаде книгите на Националната библиотека, които обаче отказват да ги приемат с мотив, че трябва да се описват и пр. Така смолянчанинът споделя идеята да дари книгите в родния град с Управителя на смолянското дружество, който поема логистиката и цялата инициатива книгите да бъдат дарени на пенсионерския клуб в Устово, чийто имот е собственост на транспортното дружество.

Днес Георги Йочев предаде дарението на членовете на клуба, които от своя страна изразиха огромна благодарност за жеста и изпратиха благодарствени писма до дарителя Лазар Кокудев и “Смолян- Автотранспорт” за Коледния подарък.

Вирни се горе