Да прославим заедно светите лечители безсребреници и чудотворци св. св. Козма и Дамян

 Да прославим заедно светите лечители безсребреници и чудотворци св. св. Козма и Дамян

Храм „Св. св. Козма и Дамян“ в епархийския манастир „Св. Пантелеймон“ над Смолян на 1 ноември очаква поклонници, за да отпразнуваме заедно Деня на двамата безсребреници и чудотворци. Тържествената св. божествена Литургия ще започне в 9 часа, възглавена от архиерейския наместник на Смолянска духовна околия Негово Високопреподобие архимандрит Висарион. В съслужие ще бъдат изпълняващият длъжността игумен на манастира иконом Запрян Шиков и свещеници от града.

След тържествената св. Литургия ще бъде отслужен празничен водосвет и ще има благословена трапеза.

Църковното настоятелство осигурява безплатен транспорт на 1 ноември /петък/ за Литургията. Автобусите ще потеглят в 8,30 часа от автогарата в Устово и от паркинга пред супера в Горно Райково и ще спират на всички спирки до манастира.

В навечерието на храмовия празник на манастирската църква „Св. св. Козма и Дамян“ в четвъртък /31 октомври/ от 18 часа ще бъде отслужена празнична Вечерня с Петохлебие.

Нека за прослава и благодарност към тези свети лечители и чудотворци Козма и Дамян да бъдем заедно на Вечернята и на светата Литургия. Общата молитва е най-силна!

Архиерейско наместничество – Смолян

Вирни се горе