Д-р Андрей Кехайов ще участва на генералната асамблея на Световната медицинска асоциация вТайланд

Д-р Андрей Кехайов ще участва на генералната асамблея на Световната медицинска асоциация вТайланд

На 10 октомври т. г. в Бангкок, Тайланд се открива годишната Генерална асамблея на Световната Медицинска Асоциация (СМА). Събитието ще продължи до събота, 13 септември. На него присъстват представители на медицинската общност от около 50 държави. По покана на ръководството на СМА, както и на домакините от Тайландската медицинска асоциация, на асамблеята ще присъства д-р Андрей Кехайов, председател на Сдружение „Български лекар” и президент на Югоизточноевропейския медицински форум, съобщиха от пресцентъра на форума.

Там той ще проведе редица срещи с представители на медицински организации от цял свят. Д-р Кехайов ще връчи изявление в подкрепа на декларациите и резолюциите на СМА, касаещи професионалната независимост и саморегулацията на лекарите. Изявлението беше прието през септември в Белград от Третия международен медицински конгрес на Югоизточноевропейския медицински форум.

В рамките на Генералната асамблея на СМА се провежда научна сесия, която тази година е под надслов: „Мегаград – мегаздраве?”. Освен това ще се състоят заседания на Комисията по етика и Комисията по социално-медицински въпроси.

На 12 октомври, по време на Церемониалната сесия в длъжност ще встъпи новоизбраният президент на СМА, д-р Сесил Уилсън от САЩ. Основната работна сесия на Асамблеята е предвидена за 13 октомври.

Вирни се горе