Д-р Андрей Кехайов дава пресконференция по повод предстоящия събор на БЛС

Д-р Андрей Кехайов дава пресконференция по повод предстоящия събор на БЛС

Д-р Андрей Кехайов, председател на УС на БЛС за периода 2002 – 2009 г. и делегат – член на висшия ръководен орган – Събора на БЛС организира пресконференция на 13.12.2012 г. от 11.00 часа в БТА. Темата е предстоящият събор на БЛС – критичен за бъдещето на съсловието. Ръководството на на БЛС доведе организацията до най-тежкото състояние в цялата му история, обяви д-р Кехайов.

Позиция по определения от ръководството дневен ред на събора на БЛС, който се открива на следващия ден в Пловдив. Във връзка с приемане на решение относно действия на финансовия министър Симеон Дянков за незаконно отклоняване на средства от здравни вноски към държавния бюджет; Във връзка с приемане на решение относно одържавяването и политизирането на НЗОК.

Проект за НРД 2013 – изпълнени ли са законовите ангажименти на ръководството на БЛС. Какви интереси се крият зад поредния опит за промяна на Устава на БЛС? Има ли финансови злоупотреби и защо са допуснати огромни загуби от ръководството на БЛС? Отговорност и предложения за намеса на компетентните власти;

Критична ситуация в БЛС и възможни решения в спешен порядък. Председателят на БЛС води дела за медийни изяви срещу членове на организацията. Отговор на питания на журналисти по всички интересуващи ги теми.

Вирни се горе