Членовете на Лайънс клуб Смолян ще засадят 30 плодни дръвчета

Членовете на Лайънс клуб Смолян ще засадят 30 плодни дръвчета

Важно направление за 2011/2012 лайънс година е активното участие в екопрограмата на международния президент – Green Lions – Да засадя дръвче. Програмата предвижда засаждане на 1 милион дръвчета от всички лайънс клубове по света. Към 31 март 2012 г. вече са засадени 7,453 млн. дръвчета, като техния брой непрекъснато нараства, съобщиха от Лайънс клуб в Смолян.

Важна част от разширението услугите на Лайънс през тази година е грижата за околна среда. Нашата цел през тази година е да се засади един милион дървета в целия свят.

Защо дървета? Дърветата са ключова част за световната екология. Дърветата са като белите дробове на планетата. Те намаляват ерозията на почвата, помагат за запазването на местни водоизточници, и осигуряват местообитание за дивите животни, живеещи под все повече и повече стрес. Просто казано, засаждане на дървета във вашия квартал, наистина е едно от най-добрите неща, които можете да направите за местната околна среда, обясниха от клуба.

Всеки от нас може да засади дърво. Това е много видим и практически начин за всеки Лайънс да се изяви. Това е и възможност да покани на общността, за да се присъединят към усилията на местния Лайънс клуб. Засаждането на дървета е част от нашите клубни дейности, към които присъединяваме и своите съседи, приятели и членове на общността. Какъв по-добър начин да се напомни за нашия подарък на общността, от това да гледаш как растат засадените от нас дървета година след година, каза Росен Хаджииванов.

За Лайънс клубовете в България е планирано засаждане на минимум 1000 дръвчета, както и последващо обгрижване за същите. Към 9-те месеца тази цифра за българските лайънс клубове вече е достигната.

На 10 април т.г. членовете на Лайънс клуб Смолян ще засадят 30 плодни дръвчета в района на Дома за стари хора с отделение за лежащо болни в с. Фатово, които са доставени от Института по овощарство в гр. Пловдив. Така създадената Лайънс овощна градина ще бъде обгрижвана за в бъдеще заедно със изградения за отдих и почивка на домуващите преди една година красив Лайънс парк. Наред с плодните дръвчета ще бъдат доставени и семена на цветя, които ще бъдат засадени в подготвените за тази цел алеи от домуващите, които ще се грижат за тях. В мероприятието ще вземат участие смолянските Лайънс членове, заедно с техния президент – инж.Тихомир Ников, съобщи говорителят на клуба – д-р Росен Хаджииванов.

Вирни се горе