Читалището и библиотеката в Златоград привличат децата през лятото

Читалището и библиотеката в Златоград привличат децата през лятото

През летния период библиотеката на читалище „Просвета-1908” Златоград е място предпочитано от учениците. Тук те ползват активно компютрите, избират книги за прочит, обменят идеи. Въпреки горещото време, при нас идват и децата, които участват в летните групови занимания организирани от ОДК – Център за обществена подкрепа Златоград, както и младежите от Дневния център „Зора". Това съобщи Зорка Хаджиева- главен библиотекар.

Много добро партньорство е изградила библиотеката с Дневния център „Зора”, който е открит през 2007 г. в Златоград. Група младежи посещават периодично читалището, разглеждат енциклопедии,гледат филми,гледат на компютрите интересни неща. Последното им посещение по покана на библиотеката съвпадна с Кулинарния конкурс, организиран от екипа на центъра. Младежите раделени в два отбора «Веселият готвач» и «Веселият сандвич», трябваше да направят сандвичи и да ги украсят, обясни още библиотекарят. Излъчени бяха и първенци. Участниците ,заедно с педагозите и директора на Центъра дойдоха в библиотеката ,за да споделят своите успехи. Те донесоха кулинарните изненади и пожелаха да ги подарят на библиотеката .На тази мила среща бяха отправени благодарности от главния библиотекар към екипа на Дневен център «Зора» за партньорството, което има вече традиции,за включването им във Форум за местно развитие »Кажете «ДА « на библиотеките в гр. Хисар, организиран от Програма «Глобални библиотеки». Предсоящата обща инициатива е изложба,подготвена от младежите ,която ще бъде подредена в библиотеката.

Директорът на Центъра Здравка Пинева благодари на библиотекарите за вниманието към децата и младежите, за общите инициативи, които допринасят за по добро организиране на свободното им време, за изява и приобщаване към обществото.

Вирни се горе