Читалището в Доспат с обновена база и нови услуги

Читалището в Доспат с обновена база и нови услуги

През 2012 година базата на НЧ „Иван Вазов 1926” – гр.Доспат се подобри значително, сподели Анелия Пържанова. Бяха извършени частични вътрешни и външни ремонти на сградата. Тя сподели, че вече функционира нова заемна за деца. Същата е с напълно ново оборудване от бюра, столове маси и стилажи за книги и компютри,съобщиха от общината.

С компютрите Библиотеката извършва и нови услуги като: базови познания за работа с компютър, подпомагане на потребителите при работа с конкретен софтуер, търсене на информации в интернет, използване на електронна поща и скайп и др. програми за комуникация, ползване на социалните мрежи като фейсбук, туитър и др. В допълнение НЧ „Иван Вазов 1926” – гр.Доспат има и своя интернет страница http://chitalishtedospat.wordpress.com/ , както и фейсбукстраница.

Читалището участва самостоятелно в различни проекти: за книги, носии, компютърна техника и ремонт на отделни помещения.

През цялата година в Читалището се провежда курс по английски език за деца и възрастни.

Културният календар на НЧ „Иван Вазов 1926” – гр.Доспат за 2012г. е много богат: участия в местни, регионални и национални изяви: Събора в Доспат и Празника на панделките, Празнуване на Гергьовден, Съборите в Ягодина, Ваклиново и Побит камък, Сърница и Батак.

В национален мащаб самодейците към Читалището участваха в Световен шампионат по фолклор в Слънчев Бряг и Фолклорния фестивал „Песни и танци без граница” в гр.Свиленград, като групата е отличена с престижни награди и призови места.

В заключение Анелия Пържанова сподели, че в начинанията си Читалището получава пълна подкрепа от Община Доспат. Някои от изявите на групата към Читалището са спонсорирани от други фирми като: Гарант 99, Държавно Горско стопанство – Доспат, фирма „Нитекс 96 – АД” – гр.Доспат, Феригарант 2003 ЕООД, САВЕК ЕОД. На всички тях от името на Читалището тя казва едно голямо благодаря за подкрепата.

Вирни се горе