Четири стипендии за талантите на НУФИ "Широка лъка" от Зонта клуб-София

 Четири стипендии за талантите на НУФИ "Широка лъка" от Зонта клуб-София

На 9 юни тази година Зонта клуб София организира благотворителен Бал на жълтата роза под патронажа на вицепрезидента Илияна Йотова. Всяка година Зонта клуб събира средства за различни каузи. Тазгодишната инициатива е реализацията на проекта „Млади таланти от музикалните училища в Котел и Широка лъка“

На 23-тия си благотворителен бал, десетки членове на Зонта клуб София, техните семейства и приятели ,събраха 36 000лв за стипендии на даровити младежи, млади таланти в областта на музикалното изкуство. Вчера на официална церемония бяха връчени стипендиите на шест момичета от двете училища. Четири от тях са възпитаници на Национално училище за фолклорни изкуства“Широка лъка“ – Лилия Разванска и Невена Джахова от специалност Народно пеене, Ванина Пехливанова – специалност Гъдулка и Йоана Живкова – специалност Български танци.

Учениците присъстваха на церемонията, водени от Директора на НУФИ “Широка лъка“ Стоянка Тенова и лично получиха своите стипендии и грамоти, а подаръкът за училището е нов контрабас!

Честито на талантливите момичета и на техните учители .

Вирни се горе