Четири пожара гасиха огнеборци в Смолянско вчера

Четири пожара гасиха огнеборци в Смолянско вчера

Вчера по обяд е получено съобщение за пожар на горски масив собственост на ДГС – Златоград, намиращ се в гр. Мадан, кв. Батанци. Пламъците са причинени от късо съединение в електропровод. Пожарът е унищожил 5 дка иглолистна гора – 5 дка. Пожарогасенето е осъществено от екип на РСПБЗН-Мадан

Малко по-късно е получено съобщение за пожар на сухи треви, паднала листна маса и храсти в урбанизирана територия собственост на Община Златоград, намираща се на ул. „Изгрев“ №3. Причина за пожара е изхвърлена не загасена цигара. Пожарът е ликвидиран от един екип на РСПБЗН-Златоград.

По-късно следобяд в 15:24 ч. е получено съобщение за пожар на сухи треви, паднала листна маса и храсти в урбанизирана територия собственост на Община Рудозем намираща се на ул. „Освобождение“. Причина за пожара е огневи работи извършвани в намиращ се на близо цех. Пожарът е ликвидиран от един екип на РСПБЗН-Рудозем.

В 16:53 ч. е получено съобщение за пожар на сухи треви, паднала листна маса и храсти извън урбанизирана територия собственост на Община Доспат, намираща се в с. Любча, м. Кундрата, общ. Доспат. Причина за пожара е небрежност при боравене с открит огън. Пожарът е ликвидиран от един екип на РСПБЗН-Доспат. В гасенето е участвала гасаческа група от 13 жители на с.Любча. Спасена е намиращата се в непосредствена близост иглолистна гора.

Вирни се горе